tirsdag 14. august 2012

Kebabspyd med yoghurtdressing, couscous og salat


Til to personer brukte jeg:

Kebabspyd:
300 g kjøttdeig
1 liten løk, finhakket
1 fedd hvitløk, revet
1 egg
salt og pepper
1/2 ts chilisaus
1/2 ts spisskummen
1/2 ts paprikapulver
3 grillspyd i tre, alle delt i to

Blandet salat:
en håndfull ruccola
3-4 blader isbergsalat, finsnittet
1/3 agurk, i strimler
1 tomat, i terninger
god olivenolje
Maldonsalt og pepper

Yoghurtdressing:
4 ss naturell yoghurt
1 fedd hvitløk, revet
Maldonsalt

2 dl ukokt couscous
2 dl utblandet grønnsaksbuljong

Kebabspydene - Elt sammen alle ingrediensene i en bolle til alt er jevnt blandet sammen, jeg syntes det er best å bruke hendene. Del deretter deigen inn i 6 like deler som du ruller til pølser mellom hendene. Tre spydene gjennom hver enkelt kjøttpølse. Varm opp en stekepanne med litt nøytral olje og stek spydene gyldne på alle sider til de er gjennomstekte og slipper trespydet.

Blandet salat - Vend alle grønnsakene sammen i en bolle. Ringle over god olivenolje og dryss over salt og pepper. Vend godt sammen og smak deg frem.

Couscous - Kok opp buljongen og hell over couscousen i en bolle. Rør kjapt rundt med en gaffel og trekk over plast eller sett på lokk slik at det er helt tett og ingen damp slipper ut. La det stå i 5 minutter før du tar av lokket og rører couscousen luftig og klumpfri med en gaffel.

Youghurtdressing - Bland sammen yoghurt med revet hvitløk og smak til med Maldonsalt.

Server kebabspydene på en seng av blandet salat. Ringle over yoghurtdressing og server med couscous ved siden av - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar